Lukk
produkt tekst SOMMERHONNING FRA ODAL'N
Den er finkrystallisert og har en lys farge, og en lett og behagelig smak. Den er spesielt populært med ”nybegynnere”. Den er allsidig og kan godt brukes i te, på brødskive samt i matlaging når mann ønsker smaken av honning. 
Biene som samler råvarer til sommerhonningen har sitt ”sommerbeite” ved Galterud i Sør-Odal kommune. I midten av april, da gradestokken viser 12-14º C, flyr biene ut for å hente orr, selje og hestehovpollen til seg selv, og for å stimulere dronninga til egglegging. Det er fortsatt kjølig så det gjelder å fly korte avstander og være rask både på ut- og innfart. Hvitveis står nest på ønskelista deres, og det er meget frodige enger langs vassdragene. 
I mai måned kommer våronna samtidig som løvetannen tar kommandoen på veikanten, bak låven og i plenen. Blåbær, epletrær, rips, og tyttebær er i blomst så å si samtidig og har derfor flittig besøk av biene. 
I midten av juni kommer sommeren for fullt med en intens blomstring av villbringebær. Biene ble dermed travelt opptatte med å samle blomsternektar i en fart. En hektisk tid for birøkteren også. Biene tar en liten pause og starter opp igjen med hvitkløveren som holder seg i blomst langt utover sommeren, sammen med rødkløver, følgt av geitrams og mjødurt. Kanskje du kjenner smaken eller lukten av disse blomstene? Honningen ble høstet og slynget i juli/august. Silt, rørt og tappet i september.
400g glass
Utviklet av Spire Interaktiv AS 2008