Neste utsalg:
Fortsatt honning salg. Legger ned webside
Legger ned denne webside, men det er fortsatt honning salg.
Min historie


Jeg vokste opp i Minnesota og minnes med glede sommerdagene jeg lå på ryggen i de frodige engene. Himmelen var så blå. Gresset vaiet elegant og lekte med kritthvite skyer som seilte forbi. Jeg lå helt stille og kjente etter. Alltid alene, men aldri ensom lå jeg der og hørte på fuglesang og slukte den fuktige duften av jord, blomster og alt hva sommeren bød på. Det var nydelig. Det gjør meg glad å kunne fortelle deg disse erindringene. Som de fleste småjenter hadde jeg ”samlinger”: tørkede blomster, sommerfugler og andre insekter. Jeg også hadde en del ”kjæledyr”: frosker, skilpadder, gresshopper og salamandere.  Min kjærlighet for naturen begynte definitivt i disse ung-årene.


Gøy å drive med bier
Nå bor jeg på Galterud i Sør-Odal kommune: i lita bygd med ca 200 husstander beliggende like ved de frodige og dype skogene langs Glomma. Min ”insekts-samling” består av 35 bikuber (ca 1,5 millioner bier) som henter nektar fra skogsvekster, kulturlandskap og hageplanter. Jeg begynt med birøkt i 2004 ved å ta et nybegynnerkurs sponset av Hedmark Birøkterlag.  Etter kurset var ferdig brukt jeg sommeren og høsten til praktisk opplæring hos min birøkter ”fadder”: dette var meget verdifull. Sommeren 2005 var min første produksjonsår med 10 kuber. En god del nybegynnerfeil, men tross alt et gjennomsnitt av 44 kg per kube.  Jeg var ”bit av basillen!”  Dette vil jeg fortsette med.


Jeg bygget et slyngehus/lagerhus/ på 100 kvM og tok det i bruk høsten 2007 (se foto-galleri under bi-kalender). Her lagre jeg all kube utstyr. Slyngerom er utstyrt med honningløsner, skrellebenk, 6 rammers-slynge, pumpe, og honning tank.  Det er et 12 kvm kjølerom slik at ferdig tappet honning kan lagres til det ble solgt. Ellers leverer jeg den vesentlige del av min honning til Honningcentralen.  Jeg følger alle hygienisk og kvalitets rutiner som er anbefalt av Norges Birøkterlag, Honningcentralen og KSL (Kvalitets System i Landbruk). Bygning og vann tilførsel er godtjent av Mattilsynet.


Jeg steller alle kubene alene samt slynging og tapping. Når jeg skal ”vandre” til et område hvor det er rosslyngplanter, må vi være to: bikuben veier 50-60 kg da!